Over Coral Estate

Coral Estate

location

Centraal gelegen

check

Perfecte voorzieningen

sailboat

Nabij de mooiste stranden

signpost

Schitterend zeezicht

Aan de zuidwestkust op ongeveer 25 minuten rijden van Willemstad te midden van schitterende natuur en direct aan de Caribische zee ligt het Coral Estate resort. Het resort is ongeveer 350 hectare groot en gelegen aan een kustlijn met een lengte van 3 kilometer. Slechts 30% van het resort is verkaveld en door de ligging op een heuvel hebben bijna alle woningen een vrij uitzicht over de zee.

Historie

Op Rif Sint Marie was voorheen een plantage gevestigd. In 1996 werd het Habitat Hotel opgeleverd, dat was de eerste bebouwing op Coral Estate. Het hotel is inmiddels verdwenen, de kamers zijn gerenoveerd tot studio’s en vormen nu tezamen met de andere voorzieningen Coral Estate Centre. Vanaf 1996 is het gebied verder verkaveld en worden er villa’s gebouwd voor zowel permanente bewoning als voor vakantieverhuur. Kenmerkend is de ruimte opzet van de bebouwing met ruime kavels, veel groen en weidse uitzichten over de Caribische zee. Coral Estate biedt haar bewoners en bezoekers rust, ruimte en privacy.

Ligging

Coral Estate is te bereiken door op de weg naar Westpunt de afslag St. Willibrordus te  nemen. Op de route ligt het karakteristieke gele kerkje van Willibrordus en de vroegere zoutpannen waar nu flamingo’s te zien zijn. Willemstad ligt op ongeveer 30 minuten rijden en vliegveld Hato bereikt u binnen 20 minuten. Door de centrale ligging op het eiland is ook de andere kant van het eiland, Westpunt, binnen 30 minuten te bereiken. Daar vindt u onder andere de beroemde stranden Grote Knip en Kleine Knip. Op zeer korte afstand, slechts enkele minuten, vindt u echter een aantal van de mooiste stranden van Curaçao zoals Daaibooi en Cas Abou.  Coral Estate is door haar centrale ligging het ideale uitgangspunt om Curaçao van oost tot west te ontdekken.

Kwaliteit en veiligheid

Het eerste wat zal opvallen als u Coral Estate binnenrijdt zijn de uitstekende wegen, het vele groen en de goed onderhouden kleurige woningen. Op Coral Estate is men trots op zijn bezit wat ook zichtbaar is om de huizen heen. Het park wordt zorgvuldig onderhouden door de Vereniging van Eigenaren en de bewoners zelf doen er alles aan om de huizen en tuinen er op zijn mooist uit te laten zien. Het park heeft natuurlijke grenzen en maar één toegangsweg. De enige toegang tot het park wordt 24 uur per dag bewaakt. U dient zich te melden bij de slagboom alvorens u het park kunt betreden. Dit alles maakt Coral Estate een uitermate veilige en rustige woonomgeving.

Meer informatie vindt u op coral-estate.com