Curaçao

Over het eiland Curaçao

sun

3000+ zonuren per jaar

signpost

35+ stranden

utensils

200+ restaurants

plane

800+ vluchten per jaar

Het eiland Curaçao ligt in de zuidelijke Caraïbische zee voor de kust van Venezuela en vormt samen met Aruba en Bonaire de Benedenwindse Eilanden. Curaçao behoord tot het Koninkrijk der Nederlanden en is de grootste van de drie eilanden. Willemstad is de hoofdstad en dat was tevens de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Het eiland kenmerkt zich door een relatief hoge verstedelijking aan de oostzijde en uitgestrekte natuur en schitterende tropische stranden richting de westpunt van het eiland. Juist deze diversiteit maakt het eiland bijzonder veelzijdig. Winkelen, eten en uitgaan in het bruisende Willemstad of genieten van de natuur en relaxen op de stranden, op Curaçao kan het allemaal. Op Curaçao zijn veel overblijfselen te zien van het koloniale verleden, met name in de architectuur van de gebouwen in Willemstad en de plantagehuizen die het bezichtigen zeker waard zijn.

Inwoners

Curaçao telt ca.160.000 inwoners en kent zeer diverse bevolkingsgroepen. De meerderheid is Creool. Dit zijn mensen van gemengde Afrikaanse en Europese afkomst die als inheems worden beschouwd. Daarnaast zijn wonen er naar schatting ongeveer 20.000 Nederlanders permanent of tijdelijk op het eiland.

Talen

Curaçao is een meertalig eiland. Papiamento is de primaire taal en wordt gesproken door ongeveer 80% van de bevolking. Daarnaast beheersen de meeste mensen Nederlands, Spaans en Engels.

Klimaat

Curaçao heeft een gemiddelde dagtemperatuur van 31.2 °C en een gemiddelde nachttemperatuur is 25.6 °C. De temperaturen zijn vrij constant met weinig verschillen gedurende het jaar. De passaatwind zorgt voor een aangename verkoeling tijdens de dag en er is altijd wel wat bewolking die ook snel weer overwaait. Gedurende het jaar valt er gemiddeld 570mm regen waarvan het grootste gedeelte in de regen periode. Over het algemeen zijn de buien kort maar hevig. Het droge seizoen loopt van februari tot september en het regen seizoen van oktober tot januari.

CURACAO OP DE KAART

Curacao. Naar locatie