Vliegen naar curaçao

Vliegen naar Curaçao

plane

3 Maatschappijen

plane

800+ vluchten per jaar

plane

9.5 uur vliegtijd

De afstand tussen Nederland en Curaçao is hemelsbreed ongeveer 7880km. De vlucht naar Curaçao duurt zonder tussenstop, tussen de 9 en 10 uur. Als er een tussenstop wordt gemaakt of Aruba of St. Maarten dan duurt de vlucht doorgaans ongeveer 2 uur langer. Er vertrekken vanaf Amsterdam gedurende het hele jaar elke dag vluchten naar Curaçao waardoor het separaat boeken van verblijf en vlucht zeer eenvoudig is.

 

Maatschappijen & Prijzen

De ticketprijzen fluctueren bij alle maatschappijen behoorlijk gedurende het hoog-en laag seizoen en het is daarom raadzaam het prijsverloop goed in de gaten te houden. Een week eerder of later boeken kan soms een aanzienlijk voordeel opleveren. Ook kan het in sommige gevallen voordelig zijn om vroeg te boeken. De gemiddelde prijs voor een retourticket ligt momenteel rond de €600,- Er vliegen 3 maatschappijen op Curaçao;

TUI

Voorheen Arkefly maar sinds 2014 vliegend onder deze naam met de Boeing 787 Dreamliner naar Curaçao vertrekkend vanaf Amsterdam Schiphol. TUI is doorgaans de goedkoopste aanbieder maar dat betekent wel dat er voor veel services in het vliegtuig moet worden bijbetaald. TUI vliegt dagelijks op Curaçao, soms zelf 2 maal per dag. Op de heenreis wordt er vaak een tussenstop gemaakt op Aruba, de terugreis is in de meeste gevallen rechtstreeks.

Vliegen met TUI

KLM

Net als TUI vliegt KLM elke dag op Curaçao met gemiddeld 11 vluchten per week. De ticketprijs ligt doorgaans wat hoger maar de service is wat uitgebreider zonder dat er bijbetaald hoeft te worden. Net als TUI vliegt KLM vanaf Schiphol maar bij KLM kun je zelf kiezen voor een vlucht met- of zonder tussenstop. Beide maatschappijen vertrekken in de ochtend en landen in de middag of aan het eind van de middag op vliegveld Hato op Curaçao.

Vliegen met KLM

Air Berlin

Vanaf eind 2011 vliegt Air Berlin wekelijks vanaf Dusseldorf naar Curaçao. Air Belin is net als TUI een prijsvechter en wat betreft de service ook vergelijkbaar met deze maatschappij. Voor de extra’s moet dus vaak in het vliegtuig bijbetaald worden. Voor mensen die in het Zuidoosten van Nederland wonen kan Air Berlin een goed alternatief zijn zeker omdat door de wachttijden door de relatieve kleinschaligheid van het vliegveld korter zijn dan die van Schiphol.

Vliegen met Air Berlin